Έγκλημα Τεμπών: Χαρακτήρισε θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα ο Σκέρτσος

Τη στιγμή που το τσιμέντωμα του τόπου της τραγωδίας αποτελεί αναντίρρητο γεγονός, με την κυβέρνηση να αποφεύγει εδώ και μήνες να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για τους λόγους που οδήγησαν στο πιο γρήγορο «έργο» του επιτελικού κράτους, ο Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε θεωρία συνωμοσίας το μπάζωμα, προσβάλλοντας τους συγγενείς των θυμάτων που καταγγέλλουν πως υπολείμματα των νεκρών βρίσκονται ακόμα πεταμένα σε χωράφια.

O υπουργός Επικρατείας παρέθεσε από το βήμα της Βουλής τα δέκα ψεύδη που -κατά την άποψή του- διατυπώνονται στον δημόσιο διάλογο με φόντο την τραγωδία των Τεμπών. Το δεύτερο εξ αυτών αφορούσε την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, κάτι που συνιστά αυτούσιο αδίκημα. «Δεύτερο ψέμα, το δήθεν μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος» είπε και πρόσθεσε πως «είναι θεωρία συνωμοσίας που επιμένει να αγνοεί τον ανθρώπινο παράγοντα», εννοώντας τις ευθύνες του μοιραίου σταθμάρχη και των νεκρών μηχανοδηγών.

Επιπλέον, ψέμα έκρινε και την κυβερνητική χειραγώγηση με το χαλκευμένο ηχητικό, ενώ αίσθηση προκάλεσε ότι χαρακτήρισε τη σιδηροδρομική τραγωδία κυβερνητική «αστοχία», εξισώνοντάς την με τις υποκλοπές και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων. Επίσης, ο κ. Σκέρτσος ενώ ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση προασπίζεται το κράτος δικαίου, περιέγραψε ως «ακτιβισμό και εισπήδηση της ελληνικής δικαιοσύνης» την προσπάθεια της ευρωπαϊκής εισαγγελίας να χυθεί φως στο έγκλημα των Τεμπών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί